MENU

Nieuws - Terugblik interactieve training Omdenken

07-07-2022

Terugblik interactieve training Omdenken

Het menselijk brein doet niets liever dan problemen gelijk oplossen. Zoveel werd duidelijk tijdens de interactieve training Omdenken, een creatieve invulling van de ALV van afgelopen 19 mei. Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden lieten de trainers zien hoe makkelijk we vervallen in ‘vastdenken’. En hoe je van een ‘ja maar’ een ‘ja en’ maakt.

Neem je collega’s bij de arm en wees van harte welkom, dat was onze oproep voorafgaand aan de ALV. Daar gaven de leden ruim gehoor aan. Zo haakte bijvoorbeeld Mathijs Klein Mentink, fysiotherapeut bij PlusFit, voor het eerst aan bij de ALV van Coöperatie IJsselstromen. “Het voelde niet als een vuurdoop maar als een warm bad. Goed om nu een gezicht te hebben bij zorgverleners met wie ik normaal gesproken alleen via (zorg)mail contact heb. En door de training Omdenken kijk ik anders tegen bepaalde situaties aan. Van iets negatiefs kun je juist soms iets positiefs maken!”

Sterk staaltje
Ook Nanna Coblijn (verloskundige en echoscopist Vroedvrouwenpraktijk Doesburg, Dieren, Brummen en omstreken) was erbij en maakte aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden kennis met een sterk staaltje omdenken. “Leuk om dit samen met collega’s te doen; ik kende veel meer mensen dan ik vooraf had gedacht.”

Afscheid Hans Berkelmans
Aan het einde van het programma grepen we het moment aan om vertrekkend vicevoorzitter en huisarts Hans Berkelmans in het zonnetje zetten. Daarbij droeg hij het stokje over aan collega Myriam van der Star. Die versterkt sinds 19 mei het bestuur van Coöperatie IJsselstromen.

Lees het interview dat Hans gaf bij zijn afscheid.