MENU

Nieuws - Caleidoz biedt mantelzorgers steuntje in de rug

15-02-2022

Caleidoz biedt mantelzorgers steuntje in de rug

In Nederland voeren 4,4 miljoen mantelzorgers samen 70% van de zorgtaken uit. Vaak doen mensen dit naast hun baan, gezinsleven, eigen huishouden, sociale contacten, sport en hobby’s. Caleidoz helpt, ondersteunt en verbindt deze mantelzorgers in alle leeftijden door:

  • vrijwilligers in te zetten om mantelzorgers te ondersteunen en/of te helpen bij hun mantelzorgtaken.
  • informatie en advies te geven. Elke donderdagochtend van 09:30–11:00 uur houdt de Mantelzorgconsulent een inloopspreekuur, op de Linie 4.
  • regelmatig een Mantelzorgcafé te organiseren, een goed moment voor mantelzorgers om met lotgenoten ervaringen te delen en vragen te stellen aan de begeleiders.

Verwijs mantelzorgers door!
Ken jij mantelzorgers die hulp en ondersteuning kunnen gebruiken? Attendeer ze dan op de diensten van Caleidoz. De servicedesk van Caleidoz is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 12.30 uur, tel. 0316 – 24 32 04. Mailen kan ook, naar servicedesk@caleidoz.nl. Of kijk op www.caleidoz.nl.

Over Caleidoz
Caleidoz is dé welzijnsorganisatie in de gemeenten Doesburg en Zevenaar. We bestaan uit een grote groep enthousiaste vrijwilligers, die werken onder begeleiding van betrokken professionals. Vanuit verschillende locaties zetten we ons in voor jong tot oud. Caleidoz draagt bij aan het welzijn, de vrijheid en eigenheid van mensen. Wij stimuleren mensen om zelf te kunnen kiezen, om mee te doen en bij te dragen. Wij sluiten niemand uit. Wij zijn er voor iedereen. Dit doen we samen met jou.