MENU

Nieuws - Even voorstellen: bestuurslid Joost van der Kooij

15-11-2021

Even voorstellen: bestuurslid Joost van der Kooij

Voor wie mij nog niet kent: mijn naam is Joost van der Kooij, fysiotherapeut en maatschapslid bij Fysiotherapie Ruesink. Sinds 10 jaar ben ik werkzaam in omgeving Doesburg. In die tijd specialiseerde ik me in de geriatrie. Oftewel: fysiotherapie die gericht is op de ouder wordende mens.

Ouder worden is een multifactorieel en complex proces, waarbij verschillende elementen elkaar beïnvloeden. Daardoor neemt het risico op kwetsbaarheid bij ouderen toe en is het extra belangrijk om samen te werken. In de afgelopen jaren heb ik hierin al veel hulp ondervonden van de coöperatie. Het maakte mijn werk makkelijker. Ook de zorg voor mijn patiënten verbeterde.  

Toen ik hoorde dat er een plek vrijkwam in het bestuur, heb ik enthousiast op de openstaande vacature gereageerd. Ik geloof in de samenwerking binnen de eerstelijnszorg. Dat lijkt een open deur, maar in de praktijk blijkt dat die samenwerking niet vanzelf ontstaat. De druk op de zorg neemt steeds verder toe. Kijk maar naar het afgelopen jaar. De verwachtingen zijn hooggespannen en het takenpakket wordt groter. Daardoor is er steeds minder ruimte in onze agenda’s; samenwerken schiet er dan gemakkelijk bij in. Daar ligt voor de eerste lijn en de coöperatie een uitdaging.

“Als we de effectiviteit en kwaliteit van ons werk verbeteren, versterken we onze positie”

Ik ben ervan overtuigd dat juist door het bundelen van onze kennis en kunde de coöperatie een belangrijke bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de zorg. En dat deze verbetering niet alleen een voordeel oplevert voor onze patiënten en cliënten, maar ook voor de zorgverleners zélf. Als de effectiviteit en kwaliteit van ons werk erop vooruitgaan, versterken we onze positie en kunnen we het hoofd bieden aan toekomstige bedreigingen en samen uitdagingen oppakken. Dat maakt ons uiteindelijk allemaal minder kwetsbaar.

Met mijn ervaring en opgebouwde netwerk wil ik graag hieraan een bijdrage leveren. Aan mijn enthousiasme zal het in ieder geval niet liggen. Ik hoop op een prettige samenwerking!