MENU

Nieuws - Het Volwassenenfonds Sport

14-07-2023

Het Volwassenenfonds Sport

Voetballen, hockeyen, een circuitje draaien op de sportschool: voor mensen met weinig inkomen is het niet vanzelfsprekend om te sporten. Gewoonweg omdat ze het geld niet hebben om een abonnement te betalen of sportschoenen of -kleding te kopen. Het Volwassenenfonds Sport (VF) vindt dat alle Nederlanders er recht op hebben om te sporten. Het fonds neemt de contributie en/of materiaalkosten voor z’n rekening en betaalt deze direct aan de sportclub of sportaanbieders.  

Image by Freepik

Wat kun jij doen?
Wijs patiënten op het bestaan van het Volwassenenfonds Sport (VF). Zij kunnen zich aanmelden op www.volwassenenfonds.nl en daar op zoek gaan naar een intermediair die bemiddelt met het fonds. Bij een intermediair moet je denken aan een schuldhulpverlener, buurtsportcoach, maatschappelijk werker of iemand van de gemeente Doesburg.

Zelf intermediair worden?
Ben jij als zorgprofessional betrokken bij mensen die leven rond het bestaansminimum? En help je hen graag aan het sporten? Geef je dan op als intermediair.

Vragen? 
Op de website www.volwassenenfonds.nl vind je meer informatie over het fonds. Voor vragen kun je in de gemeente Doesburg contact opnemen met Ward Terpstra, coördinator Buurtsportcoaches: ward@doesburgbeweegt.nl of 06 372 83 518.