MENU

Nieuws - Nieuws van de leden

07-07-2022

Nieuws van de leden

Van links naar rechts: Bianca Mersmann-Jansen, Bianca Holweg, Joke Duim en Sander Leenders

Even voorstellen: diëtist Bianca Mersmann-Jansen
Sinds maart 2022 is Bianca een nieuw gezicht bij diëtistenpraktijk Voeding en Zo. Ze vertelt kort over haar interesses, specialisaties en drijfveren: “Het leuke aan mijn beroep vind ik de combinatie van voeding met verschillende ziektebeelden. Het is interessant om te zien dat voeding een groot effect heeft op de gezondheid. En dat iemand zich zo snel beter kan voelen met soms slechts een paar kleine aanpassingen in het voedingspatroon. Verder vind ik het erg leuk om kinderen te begeleiden. Daarom heb ik de specialisatie Kinderdiëtetiek gedaan, afgerond in maart 2021. Ook ligt mijn interesse in het behandelen van maag- en darmproblematiek en allergieën en intoleranties. Zelf heb ik het prikkelbare-darmsyndroom. Hiervoor volgde ik het FODMAP-dieet. Daardoor weet ik als geen ander hoe het is om voedingsmiddelen te moeten laten staan om klachten te voorkomen.”
Bianca werkt op dinsdagen bij de praktijk.

Geswitcht!
Bianca Holweg is sinds april 2022 gediplomeerd als POH en gaat twee dagen per week als POH-S aan de slag bij Huisartsenpraktijk Beinum. Daarmee stopt zij per 1 juni als wijkverpleegkundige van team Doesburg-Giesbeek bij STMG. Wel blijft ze als verpleegkundige actief in de flexpool.

Wist je dat…
wijkverpleegkundige Joke Duim sinds 20 juni deel uitmaakt van het wijkverpleegkundig team van Attent Zorg Thuis?

Maak kennnis met… podotherapeut Sander Leenders
Sander rondde in 2021 de opleiding Podotherapie af, bij Fontys Eindhoven. Sindsdien werkt hij op meerdere locaties voor Innofeet. Zo is hij onder andere op woensdagen te vinden in Doesburg. Hij helpt graag patiënten die vragen hebben over of problemen hebben met voeten, enkels, knieën of heupen.

We nemen afscheid van…
Diëtist Nienke Janssen Tot voor kort werkte ze bij Voeding en Zo. “Ik heb het afgelopen jaar met veel plezier bij de praktijk gewerkt, maar ik ben erachter gekomen dat de diëtetiek niet mijn roeping is. Mijn nieuwe baan is dan ook in een heel andere richting. Ik wil jullie bedanken voor de fijne samenwerking. Wellicht tot ziens!”
Wijkverpleegkundige Lotte Kersen Sinds 1 juni 2022 werkt ze niet langer als wijkverpleegkundige bij Attent Zorg Thuis. Zij bedankt iedereen voor de fijne samenwerking.

Versterking team Wmo
Het team Zorg en ondersteuning van de Wmo in Doesburg heeft er twee nieuwe collega’s bij: Astrid van Lunsen en Boukje Veilbrief. Ze maken nu samen met Ineke Wassink, Ester Fopma, Rianne Willemsen en Sonja Waijboer deel uit van het team Wmo-consulenten.

Astrid van Lunsen 
Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag en in de even weken op donderdag
T: 0313-481379
E: astrid.van.lunsen@doesburg.nl

Boukje Veilbrief
Werkdagen: maandagochtend, dinsdag, donderdag en vrijdag
T: 0313-481353
E: Boukje.Veilbrief@doesburg.nl