MENU

Nieuws - Nieuws van de leden

02-12-2022

Nieuws van de leden

Welkom: Mantelzorgconsulent Dianne Krabbenborg
“Met ingang van 1 juni ben ik bij Caleidoz begonnen als sociaal werker met aandachtsgebied mantelzorg in Doesburg en Zevenaar. Een hele mond vol, dus ik vat mijn functie samen als mantelzorgconsulent. In deze functie komt alle ervaring bij elkaar die ik de afgelopen jaren heb opgedaan als maatschappelijk werker, mantelzorgconsulent bij VIT-hulp bij mantelzorg (in Doesburg), Wmo-consulent en cliëntadviseur. Ik ondersteun mensen en het netwerk om hen heen bij gebeurtenissen in hun leven. We gaan in gesprek over wat er is veranderd of niet meer is. Samen gaan we op zoek naar een nieuwe balans. Ook ondersteun ik bij regelzaken en contacten leggen. Zo zorg ik dat mensen zich gehoord en gezien voelen. Bovendien voorkom ik daarmee dat mantelzorgers overbelast raken. Soms is het een idee een vrijwilliger in te zetten. Ook lotgenotencontact kan helpen. Het gaat erom dat je naast iemand staat en met hem of haar meedenkt over wat helpend is of ontlastend werkt.
Een aantal van jullie heb ik in het verleden al eens ontmoet, of eind juni tijdens de netwerklunch. Ik kijk ernaar uit om nader kennis te maken met andere collega’s die aangesloten zijn bij Coöperatie IJsselstromen. Ik schuif graag aan bij een werkoverleg om iets over mijn werkzaamheden te vertellen.
Tot slot een persoonlijke noot: ik ben 46 jaar, getrouwd, moeder van een dochter van 13 jaar en een zoon van 11 jaar en ik woon in Ulft.  Van oorsprong kom ik uit het Overijsselse Kampen. Hier heb ik 25 jaar gewoond.”
>> Dianne werkt 24 uur per week, verdeeld over 3 dagen. Op dinsdag en donderdag is ze werkzaam in en voor Doesburg. Iedere donderdagochtend tussen 9.30-11.00 uur houdt ze spreekuur in de Linie. En elke eerste donderdag van de maand van 11.00-12.30 uur is er een mantelzorgcafé in Stadsbierhuys De Waag.
Contactgegevens: tel. 06-21540126, d.krabbenborg@caleidoz.nl

Dianne Krabbenborg


Nieuw lid: What about food
Diëtistenpraktijk What about Food is per 29 september 2022 toegetreden als nieuw lid van de coöperatie. Diëtisten Fabiënne en Maus: “Sinds 2016 geven we persoonlijk en professioneel voedings- en leefstijladvies aan diverse doelgroepen. Dit doen we op een enthousiaste manier, met veel aandacht voor de persoonlijke situatie van de cliënt. Je kunt bijvoorbeeld bij ons terecht met vragen en problemen rondom overgewicht, ondergewicht, (top)sport en voeding, voeding en gedrag, diabetes en hart- en vaatziekten. Behalve dat we spreekuur houden, verzorgen we ook regelmatig (kook)workshops. Ook voeren we langdurige leefstijlprogramma’s uit bij bedrijven en organisaties. De combinatie van deze werkzaamheden maakt dat wij elke dag met veel plezier werken.”
>> Wil je meer weten over de praktijk van Fabiënne en Maus? Ga naar www.whataboutfood.nl of neem contact op via info@whataboutfood.nl

Fabiënne en Maus met een van hun cliënten