MENU

Nieuws -

12-07-2023

Overname Praktijk voor Ergotherapie Dieren
Per 1 juni 2023 stopt na achttien jaar praktijkvoering Praktijk voor Ergotherapie Dieren en omstreken. Leanne van den Bogaard-Tijssen en Astrid Rothuis lichten hun beslissing toe: “We hebben met veel plezier gewerkt en ons ingezet voor de cliënten in zowel gemeente Rheden als Doesburg. Voor Astrid is het moment gekomen om minder te werken. En Leanne wil graag dichter bij huis werken. In VIEK Ergotherapie hebben we een waardige opvolger gevonden. VIEK is een bekende praktijk in onder andere Velp en omgeving en is qua deskundigheid en ervaring vergelijkbaar met onze praktijk. We hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat de ergotherapeuten van VIEK Ergotherapie een goede kwaliteit van zorg gaan bieden aan onze bestaande cliënten en toekomstige cliënten. Cliënten die op de wachtlijst staan hebben we al overgedragen. Nieuwe hulpvragen pakken wij niet meer op, maar sturen wij door naar VIEK. We willen iedereen bedanken voor de fijne samenwerking!”

Leanne en Astrid

Introductie VIEK Ergotherapie
Per 1 juni 2023 heeft VIEK Ergotherapie (opgericht in 2016 opgericht door Nicole Tebarts en Anje Korsten) de Praktijk voor Ergotherapie Dieren en omstreken overgenomen. Daarmee breidt VIEK het werkgebied in gemeente Overbetuwe en Velp/Rozendaal uit naar de gehele gemeente Rheden en gemeente Doesburg. Anje: “Onze praktijk heeft dezelfde specialisaties als die van Astrid en Leanne. Met een aantal van jullie hebben we al kennis mogen maken tijdens de ALV, het zomeruitje of in een overleg. We voelen ons erg welkom en zien uit naar een mooie samenwerking!”

Team Rheden/Doesburg bestaat uit: Nina Flinsenberg, Amber Rooseboom, Nicole Tebarts en Anje Korsten. Het telefoonnummer van Astrid Rothuis (06 46 50 29 76) is overgegaan naar Hanneke den Hertog, de secretariële ondersteuner van VIEK.
Anje Korsten: tel. 06 – 304 137 80
Nicole Tebarts: tel. 06 – 577 239 84
info@viekergotherapie.nl
www.viekergotherapie.nl

Het team van VIEK Ergotherapie

Orthopedagoog Henk Scholten neemt afscheid van IJsselstromen
Al jaren helpt orthopedagoog Henk Scholten kinderen en jongeren bij wie sprake is van een ontwikkelingsvoorsprong en hoogbegaafdheid. Eerst deed hij dit samen met Tineke Scholten-Dekker vanuit Praktijk Campstede. Tineke stopte een tijdje geleden al. Zolang ouders nog vol vertrouwen hulp zoeken gaat Henk nog door, zo geeft hij aan. Maar dan zonder lidmaatschap van de coöperatie. “Kinderen en ouders ontmoeten en helpen blijft prachtig en dankbaar werk.”

Henk heeft de coöperatie ervaren als een divers gezelschap van enthousiaste, gedreven, betrokken, kundige en gezellige mensen. “Met elkaar hebben jullie allerlei vormen van hulpverlening veel beter georganiseerd. Het was telkens weer interessant om daarover bijgepraat te worden. En leuk om deel uit te mogen maken van IJsselstromen. Succes en veel plezier nog in jullie werk en daarbuiten.”

Henk Scholten

Hoe verpleegkundig specialisten het verschil maken
“Als verpleegkundig specialisten kijken we niet alleen met een medische bril naar de oudere, maar ook met een verpleegkundige bril. We combineren de cure en de care.” Aldus Marieke Veugelink en Karen Hemel van Huisartsenpraktijk de Linie, in een uitgebreid interview voor Platform Zorgmasters. Samen vertellen hoe ze vanuit hun rol oudere patiënten zo lang mogelijk thuis en in de eerstelijnszorg proberen te houden. “Zijn we er snel bij, dan kunnen we vaak acute zorg of opname in het ziekenhuis voorkomen.”
Lees hier het hele artikel

Marieke en Karen (bron: Zorgmasters.nl)