MENU

Nieuws - Snel en makkelijk thuiszorg aanvragen

15-02-2022

Snel en makkelijk thuiszorg aanvragen

Meerdere thuiszorgorganisaties afbellen voor passende zorg? Dat kan handiger. Thuiszorgorganisaties in de regio ontwierpen bij wijze van pilot de verwijssite www.levendelerendecommunity.nl. Jij vult de gegevens van je cliënt in, achter de schermen gaat een coördinerend team van wijkverpleegkundigen op zoek naar een geschikte oplossing. Superefficiënt!

Thuiszorg aanvragen: zo werkt het!
• Heeft jouw cliënt basiszorg nodig? Ga naar www.levendelerendecommunity.nl en klik op de gemeente waar je voor je cliënt thuiszorg wilt aanvragen. Controleer het postcodegebied en vul de aanvraag verder in.
• Heeft jouw cliënt gespecialiseerde zorg nodig, zoals technische zorg, wondzorg, palliatieve zorg of longzorg? Scroll dan naar gespecialiseerde verpleging onderaan de homepage. Vul de aanvraag in. Is er ook basiszorg nodig? Vink dan het juiste postcodegebied aan.
• Op de achtergrond bekijkt een coördinerend team van wijkverpleegkundigen de zorgaanvraag en wijst deze toe aan een van de thuiszorgorganisaties. Doe je vóór 12.30 uur een aanvraag, dan krijg je op dezelfde werkdag vóór 14.30 uur een reactie. Komt je aanvraag na 12.30 uur binnen, dan krijg je uiterlijk de volgende werkdag een reactie.
• De organisatie die de zorgvraag oppakt, neemt contact met je op. Daarna verlopen de contacten via de reguliere weg, met de transferoverdracht en verpleegkundige overdrachten, via beveiligde mail.
• Lukt het niet om de zorgvraag op te pakken, dan neemt de wijkverpleegkundige contact met je op.

Wat te doen bij spoedaanvragen?
Heb je voor je cliënt binnen een uur thuiszorg, gespecialiseerde zorg of acute terminale zorg nodig? Dan bewandel je de normale route en neem je contact op met een van de wijkverpleegkundigen.

Oók voor verwijzing door paramedici
Ook als bijvoorbeeld fysiotherapeut of diëtist kun je via www.levendelerendecommunity.nl (gespecialiseerde) wijkverpleging aanvragen.

De pilot is ontwikkeld door thuiszorgorganisaties en huisartsenorganisaties in regio Arnhem, in samenwerking met ziekenhuis Rijnstate.