MENU

Nieuws - In de startblokken

02-12-2022

In de startblokken

Ze staan te trappelen om in opdracht van Coöperatie IJsselstromen bestaande én nieuwe programma’s een stuk verder te brengen. Maak kennis met de nieuwe projectleiders Marit, Ludeke, Gerjo en Willeke.

Marit Polman (34 jaar), projectleider programma Leefstijl & Medicatie / Preventie
Ze werkte na haar studie Biomedische wetenschappen (BSc) & Psychologie (MSc) als adviseur/projectleider bij onder andere een softwarebedrijf dat e-health blended care voor de GGZ ontwikkelde, en bij een ROS (Mura Zorgadvies). Marit: “Sinds vijf jaar werk ik als zelfstandig adviseur en projectleider voor met name eerstelijns zorg(netwerken). Denk aan Stichting Het Wiel, waar ik projectleider en adviseur GEZ ben. En tot begin dit jaar was ik projectleider POH Jeugd in de Enschede huisartsenpraktijken. Ik ben nieuwsgierig en heb een onderzoekende houding; ik speur altijd naar nieuwe oplossingen. Werkt iets niet, dan gooi ik het over een andere boeg. Verder verbind ik graag mensen. in die verbinding zit ook de kracht van lokale samenwerkingsverbanden als Coöperatie IJsselstromen.”
>> Marit woont samen met haar vriend en hun twee kinderen in Nijmegen.

Marit Polman


Ludeke van der Es (46 jaar), projectleider programma Ouderenzorg
Ludeke van der Es werkt al ruim twintig jaar in verschillende functies binnen de zorgsector. Functies waarin ze de kwaliteit van zorg naar een hoger plan tilt door kennis te ontwikkelen, samen te brengen, implementeren en verspreiden. Tot begin dit jaar werkte ze op landelijk niveau als programmamanager bij InEen. “Een tijd waarin ik de eerste lijn en haar vele stakeholders goed heb leren kennen, met name op het vlak van arbeidsmarkt en acute zorg.” Sinds maart werkt ze als zelfstandige aan diverse opdrachten. “Denk aan het op de kaart zetten van het thema vitaliteit binnen het MKB. Of het implementeren van een zorgpad atriumfibrilleren in Amsterdam.” Ook was ze inhoudelijk projectleider voor het tweedaagse congres van InEen, dat dit jaar in het teken stond van ‘De kracht van geschakelde zorg’. “Stuk voor stuk opdrachten waarin ik mijn kennis en vaardigheden goed kan toepassen en tegelijkertijd uitgedaagd word. Ik zie mijn opdracht voor Coöperatie IJsselstromen als een mooie aanvulling hierop. Komend jaar wil ik in de regio IJsselstromen samen met alle betrokken stakeholders een stip op de horizon te zetten op het gebied van ouderenzorg.”
>> Ludeke woont in Utrecht. Wil je meer weten over Ludekes werkervaring en opdrachten, neem een kijkje op haar LinkedIn-profiel.

Ludeke van der Es

Gerjo Schepers en Willeke Scheele, projectleiders Positieve Gezondheid

Als creatief organisator (Gerjo) en plannenmaker die structuur aanbrengt (Willeke) vormen deze projectleiders een mooie aanvulling op elkaar. “Positieve gezondheid staat voor ons voor het vermogen om je aan te passen en te kijken naar mogelijkheden – ondanks eventuele beperkingen – en veerkracht en zingeving. Een prachtig gedachtegoed dat de vitaliteit ondersteunt.” Ze verzorgen onder andere inspiratiesessies, trainingen, begeleiding in de praktijk en coaching on the job bij gespreksvoering. “Ook maken we de verbinding met het onderwijs en maatschappelijke organisaties, zodat we op het gebied van preventie stappen kunnen zetten.”
Lees hier meer over hun ambities en aanpak als projectleiders.
>> Gerjo en Willeke zijn de initiatiefnemers van VierVitaal en tevens levenspartners. Ze wonen met hun katten in de binnenstad van Doesburg.

Willeke Scheele en Gerjo Schepers